Лојда Гарсија Фебо

Предавач по позиву, 14. децембар

image1Лојда Гарсија Фебо
Америчко удружење библиотекара
САД

Лојда Гарсија Фебо је међународни библиотекар и консултант, истраживач, говорник и аутор дела из области људских права, приступа информацијама, заговарања, разноликости становништва и континуираног професионалног развоја. Недавно је изабрана за будућу председницу Америчког удружења библиотекара (American Library Association – ALA) у периоду од 2018-2019. Члан је Извршног одбора ALA-e и председавајући Извршног одбора ALA Округлог стола за међународне односе. Добитник је награде за животно дело Елизабет Мартинез (REFORMA) 2015. и награде ALA Елизабет Футас „Catalyst for Change“.

Лојда је била члан Управног одбора IFLA-e (два мандата) и председава IFLA ALP програмом (Акција за развој библиотека). Члан је IFLA Комисије за континуирани професионални развој, а радила је и као секретар Комисије за слободан приступ информацијама. Један је од оснивача IFLA New professionals special interest group (2004).

Лојда је председник добротворне организације Information New Wave која има за циљ унапређење образовања мањинских група у САД и земљама у развоју.

Прочитајте целу биографију на следећем линку: https://slaconference2017.wordpress.com/loida-garcia-febo/